Over Maaike Westdorp

Mijn naam is Maaike Westdorp. Na mijn studie geneeskunde ben ik in opleiding gegaan om orthopedisch chirurg te worden.

Vlak na de geboorte van mijn eerste kind heb ik door omstandigheden besloten om te stoppen met deze opleiding tot orthopeed. Tijdens deze periode heb ik enkele positieve ervaringen gehad met de osteopathie bij iemand met een ernstige hernia maar ook als effectieve behandeling van huilbaby's. Bij nadere kennismaking sprak mij de zienswijze van deze geneeskunst aan (het lichaam is een geheel en niet een verzameling losstaande organen, botten en gewrichten). Gedurende zeven jaar heb ik met veel plezier de opleiding tot osteopaat aan het College Sutherland te Amsterdam gevolgd. In mijn optiek is de osteopathie een andere manier van kijken naar hetzelfde lichaam, dezelfde anatomie als wij in de reguliere geneeskunde kennen.

Begin 2016 heb ik kennis gemaakt met dr. Keizer en zijn specifieke methode om patiënten te behandelen. Ik was zeer onder de indruk van de zachtheid en tegelijk de ongelooflijke effectiviteit van zijn orthomanuele therapie. Na het volgen van de opleiding ben ik nu  werkzaam als orthomanueel arts / osteopaat in de praktijk op de Botter.

Nu ik zowel orthomanueel arts als osteopaat ben, heb ik een goede basis om patiënten te behandelen. Ik beheers nu een brede manuele behandelmethode, zonder daarbij de reguliere geneeskunde en de mens als geheel uit het oog te verliezen.