Afspraak
Maak direct een afspraak.
Zorgverzekeraar
De kosten van de behandeling
gaan niet van uw eigen risico af.
Contact
Neem direct contact met ons op.
Home » OVER ONS
Over ons

Orthomanueel arts Eppe Keizer
Mijn naam is Eppe Keizer en ik ben geboren tijdens de naoorlogse geboortegolf in 1947.

De studie geneeskunde heb ik doorlopen aan de Rijksuniversiteit Leiden, die ik nog steeds een warm hart toedraag. Hierna ben ik mij verder gaan bekwamen in chirurgie, verloskunde en gynaecologie. Daarna ben ik uitgezonden voor ontwikkelingssamenwerking naar Kenya. Na deze leerzame en prachtige tijd werd ik huisarts in Lelystad.

Hier heb ik samen met anderen een gezondheidscentrum opgericht. In de zeventiger jaren was dat erg revolutionair. Er waren nog maar 4 andere centra verspreid over Nederland. De zeventiger jaren waren ook de jaren van de opkomst van de zogeheten alternatieve behandelingen. Deze boeiden mij bijzonder. Ik volgde een aantal jaren acupunctuur en homeopathie.

De zeer belastende gevolgen van een ongeval, vroeg in mijn studententijd, maakten mij het moeilijk mijn dag te volbrengen. Dit type ongeval zou later “whiplash” genoemd worden. Een studiegenoot had iets geks geleerd van een bijzondere mevrouw en deed iets in mijn nek. Direct had ik weer zuurstof in mijn hoofd, ik kon weer nadenken, mijn hoofd draaien en goed uit mijn ogen kijken. Een wonder dus. Dit wilde ik ook kunnen doen. En zo ging ik in opleiding bij  de arts mw Sickesz die haar methode orthomanipulatie noemde. Een geheel nieuwe methode van diagnostiek en behandeling.

Deze methode pas ik nu toe vanaf 1980.

Op een onderzoek naar de waarde van deze krachtige methode ben ik gepromoveerd aan de Erasmus universiteit te Rotterdam in 1990. Dit leverde indertijd een storm van protest op binnen de gevestigde medische orde. Maar ja, wie geneest heeft gelijk, en dat lieten drieduizend patiënten zien.

De orthomanipulatie, die nu orthomanuele geneeskunde heet, heeft zich in onze praktijk in de loop van ruim dertig jaar steeds verder ontwikkeld. Voortschrijdend inzicht en veel  kennis vergaring in binnen- en buitenland houden dit nog steeds gaande. We realiseren ons dat we inmiddels een eigen heel zachte en zeer effectieve methode ontwikkeld hebben, waaraan ik mijn naam gegeven heb: de Keizermethode.

Orthomanueel arts Eric Bongartz


Na mijn geneeskunde studie in Utrecht heb ik mij in het buitenland gespecialiseerd in de neurochirurgie. In 1980 kwam ik terug en heb tot 2013 als neurochirurg in Amsterdam en het Kennemerland gewerkt. In de begintijd hoorde ik van patiënten dat mijn voorganger vaak in de avonduren een bepaalde groep patiënten bij hem thuis “kraakte”. Als jong, gepromoveerd en regulier opgeleide specialist vond ik dat maar niks. Maar deze groep patiënten wekte toch een nieuwsgierigheid bij mij op die me deed besluiten om de toenmalige deeltijdopleiding, “Manuele Geneeskunde” in Eindhoven te gaan volgen.

Tijdens die opleiding ontmoette ik collega Keizer en nadat wij beiden deze opleiding in 1985 succesvol afgerond hadden vroeg collega Keizer mij om mijn “pappa-dag” tijdelijk op te geven en hem in zijn drukke praktijk te komen helpen. Daar heeft hij mij ook ingewijd in de kunst van de “Orthomanuele Geneeskunde” en heb ik de methode waarbij het “kraakt” helemaal verlaten.

Sindsdien werk ik nog steeds minimaal één dag in de week in Lelystad. Mijn aandachtsgebied ligt voornamelijk bij ziektebeelden, functiestoornissen en/of standsafwijkingen van de wervelkolom met de van daaruit ontstane pijnklachten. Natuurlijk hebben ook de daarbij passende, mogelijke neurologische klachtenbeelden mijn aandacht.
CONTACT LELYSTAD

Dr. E.D. Keizer, arts
Botter 44-07
8243 JE Lelystad
Telefoon: 0320 252 323
Email: info@rugzorg.nl
WEBSITE

Home
Contact
Veel gestelde vragen
Disclaimer
Sitemap
Links
OVER KEIZER RUGPOLI

Bij Keizer Rugpoli behandelen wij klachten aan het bewegingsapparaat door middel van orthomanuele therapie. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht met klachten aan uw rug, nek of heupgewricht. Wij vinden een persoonlijke benadering belangrijk en stellen samen met u een behandelplan op, zodat u weer pijnloos door het leven kunt. Kies Keizer Rugpoli voor uw orthomanuele therapie