Afspraak
Maak direct een afspraak.
Zorgverzekeraar
De kosten van de behandeling
gaan niet van uw eigen risico af.
Contact
Neem direct contact met ons op.
Home » ORTHOMANUELE THERAPIE » Orthomanuele therapie onderzoek

Onderzoek orthomanuele therapie

Pijn in de lage rug of nek wordt vaak veroorzaakt door scheve bekken. Daarom onderzoeken we tijdens elk consult de gehele wervelkolom en het bekken, ook als de lichamelijke klachten erg lokaal zijn. Scheefstand in het bekken heeft namelijk grote invloed op de gehele wervelkolom, de heupen en uw kniegewrichten.

Oorzaken scheefstand van het bekken
Veel mensen hebben pijn bij de lage rug of in de nek die soms ook uitstraalt naar arm, been, schouder of hoofd. Na vele onderzoeken vinden de artsen geen afwijkingen, waardoor er geen diagnose gesteld kan worden. Men spreekt dan van ‘aspecifieke rugklachten’. De klachten worden hierdoor niet opgelost. In veel gevallen is bekkenscheefstand de oorzaak van deze klachten. Bekkenscheefstand is een ingrijpende en veelvoorkomende afwijking en kent vele varianten. De diagnostiek en behandeling ervan is alleen binnen de orthomanuele geneeskunde bekend. Vaak wordt bekkenscheefstand aangezien voor een beenlengteverschil, maar na correctie van het bekken blijkt dan dat een verhoging van de hak niet meer nodig is.

Bekijk alle veelvoorkomende klachten die we door orthomanuele therapie verhelpen.

Onderzoek tijdens orthomanuele therapie
Elk consult bekijken we opnieuw het bekken en de wervelkolom om te zien of de correcties van het bekken en de wervelkolom goed verlopen. Om een indruk te krijgen van de huidige stand van het bekken, onderzoeken we de ingenomen stand van het bekken, de wervels, de ribben en de gewrichten. Onze bevindingen worden opgeschreven, zodat we kunnen monitoren of bijstelling van de diagnostiek wenselijk is. Doordat we de stand van het bekken en de wervelkolom met de hand onderzoeken, hoeven we geen gebruik te maken van röntgenfoto’s.


“Tijdens een intakegesprek beoordeelt een orthomanueel arts uw houding en bewegingen. Ook uw gewrichten worden onderzocht. Nadat de oorzaak van uw klachten zijn vastgesteld, zijn we in staat om u aan te geven of orthomanuele therapie geschikt voor u is.”

Orthomanueel arts DR. Eppe Keizer

Het stellen van de juiste diagnose is van groot belang voor het bepalen van de juiste orthomanuele therapie. Lichamelijke klachten houden vaak verband met elkaar. Een blokkering in de nek is bijvoorbeeld regelmatig de oorzaak van pijn in de onderrug. Daarom beoordelen en onderzoeken we de gehele wervelkolom, zodat we in staat zijn de juiste behandeling aan te bieden.

De oorzaak van veel klachten is vaak een probleem met de beweeglijkheid ofwel blokkering van een gewricht. Deze blokkering heeft invloed op andere spieren en gewrichten. Daarnaast is er bij een blokkering vaak ook sprake van meerdere blokkeringen. Alle gewrichten en lichaamsdelen hebben invloed op elkaar: een blokkering in de nek veroorzaakt pijn in de lage rug. Voeten beïnvloeden op hun beurt de stand van de wervelkolom. De stand van de wervelkolom kan weer rug- of nekklachten veroorzaken. We kijken met orthomanuele therapie naar het lichaam in zijn geheel. Door het lichaam in zijn geheel te onderzoeken, zijn we in staat om de échte oorzaak te achterhalen.

Maak een afspraak 0320 252 323

Oplossingen voor rugklachten en pijn in de nek
Een blokkering van een gewricht beïnvloedt ook andere spieren en gewrichten. Deze blokkering behandelen we bijvoorbeeld door orthomanuele manipulatie of mobilisatie.

Orthomanuele mobilisatie
Bij orthomanuele mobilisatie wordt een langzame beweging gemaakt om beweeglijkheid van het gewricht te bevorderen.

Orthomanuele manipulatie
Door een doelgerichte en snelle beweging van het gewricht herstellen we de natuurlijke beweeglijkheid van het gewricht.
Door deze vormen van orthomanuele therapie zijn we in staat om geblokkeerde gewrichten weer vrij te laten bewegen. Daarnaast leren we gerichte oefeningen aan die helpen bij het verbeteren van de stand van het bekken en de wervelkolom.

Meer weten?
Bekijk ook onze pagina’s over de orthomanuele behandeling en veelvoorkomende klachten:

Meer over de behandeling
Veelvoorkomende klachten
 
Contact
In onze praktijk in Lelystad helpen wij u graag door middel van orthomanuele therapie. Wij vinden een persoonlijke benadering zeer belangrijk en stellen dan ook een persoonlijk behandelplan samen. Wilt u meer weten over onze behandelingen in Lelystad of over de orthomanuele therapie in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op via 0320 252 323 of stuur een e-mail naar info@rugzorg.nl. 


[Vervolginhoud]
CONTACT LELYSTAD

Dr. E.D. Keizer, arts
Botter 44-07
8243 JE Lelystad
Telefoon: 0320 252 323
Email: info@rugzorg.nl
WEBSITE

Home
Contact
Veel gestelde vragen
Disclaimer
Sitemap
Links
OVER KEIZER RUGPOLI

Bij Keizer Rugpoli behandelen wij klachten aan het bewegingsapparaat door middel van orthomanuele therapie. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht met klachten aan uw rug, nek of heupgewricht. Wij vinden een persoonlijke benadering belangrijk en stellen samen met u een behandelplan op, zodat u weer pijnloos door het leven kunt. Kies Keizer Rugpoli voor uw orthomanuele therapie